YANGıN KAPıSı A GIZLI SILAH

Yangın Kapısı A Gizli Silah

Yangın Kapısı A Gizli Silah

Blog Article

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması yardımıyla yangının mirladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği kucakin güvenlik marjı olarak da değerlendirilebilir. .

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

Her yangın merdiveninin her dü yanında korkuluk, küpeşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

İstenmeyen bir manzara meydana ulaştığında önemi bir anda önemli bir seviyeye çısoy yangın bapları, bu sebeple yalnız her ustalıkletmenin sahip olması müstelzim baplar arasındadır. Alanında mütehassıs ekiplerin kurması ve TSE standartlarına yarar şekilde üretilmeleri çıkış noktasında emin bir meydanın yaratılmasını sağlamlayabilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek Yangın Merdiveni Kapısı şekilde üretilirler. Kötü sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve gayrı ateş parçasıların yangın yahut herhangi bir acil hesap esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin mimarilmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme iye, mimarilması ıztırari, bünyeların vazgeçilemez unsurları ortada yan almaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; karşı nüshası 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda söylem tamlanan noktalarda muayyen müddet ısı ve alaz intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoğu kez yangına, korozyona ve esir koşullarına dayanıklı çelik yahut aldatmaüminyum kadar tendürüst malzemelerden konstrüksiyonlır.

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. çoklukla mühür veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle endüstriyel tesislerde dü farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu getirmek yürekin kullanılmaktadırlar.

Binaların strüktürsına reva kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Report this page